Голямо бедствие. Това е най-големият пожар, който е възниквал на територията на

...
Голямо бедствие. Това е най-големият пожар, който е възниквал на територията на
Коментари Харесай

Огнеборците ни от Гърция: Това е най-големият пожар, който е възниквал на територията на Европа

" Голямо злополучие. Това е най-големият пожар, който е възниквал на територията на Европа. Все още има затворени автомагистрали и пътища с стеснен достъп. Мерки за сигурност са взети “, сподели комисар Валентин Василев, началник на задачата на българския модул за гасене на пожари в Гърция пред bTV.

Огнената стихия в съседката ни продължава. Екипът от български пожарникари продължава да гаси в региона на Комотини. Възстановява се инфраструктурата, а заплахата към този момент е по-малка.

" Ликвидирането на този пожар изисква интервенция на добре подготвени и оборудвани за погасяване на горски пожари. Фронтът на самия пожар се развива, само че не е добил такава активност, тъй като имаше дъждове. Имаше изгорели постройки, наранена обработваема земеделска земя и горски територии. Видяхме и доста гръцки пожари, които се борят дни наред, както и тяхната признателност, че им оказваме помощ “, добави комисар Василев. 

Той прикани преди пътешестване в друга страна да се осведомяваме каква е ситуацията там. В Гърция са взети ограничения за сигурност и предварителна защита, като приложения на телефоните алармират, когато навлизате в рискова зона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР